Populaire interieurstijlen van vandaag de dag

Home » Populaire interieurstijlen van vandaag de dag

Ben je toe aan een nieuw interieur vanwege een verhuizing of gewoon omdat je toe bent aan een nieuwe look. Dan zul je merken dat er vandaag de dag verschillende stijlen populair zijn. Dit valt namelijk direct op wanneer je een woonwinkel binnenstapt of natuurlijk online een woonshop bezoekt. Bang dat je toch een bepaalde stijl over het hooft hebt gezien? Lees dan dit artikel rustig door.

Een industrieel interieur

Deze stijl zal je vast en zeker tegengekomen zijn als je een woonwinkel, webshop of woonblad hebt beken. Deze stijl is namelijk een van de populairste op het moment. Het kenmerkt zich door de stoere en robuuste look. Op een industrieel interieur blog kun je er van alles over lezen en bekijken.

Deze stoere look onderscheidt zich grof weg in twee stijlen. Namelijk de wat grovere vintage look en de wat lichtere strakkere variant. Waarbij de tweede stijl bijvoorbeeld iets strakker hout bevat en strak zwartgelakte metalen elementen. Terwijl er bij de vintage look meer ruwer hout gebruikt wordt en de metalen onderdelen een vintage zwart of metaal look hebben.

Een landelijk interieur

Deze interieurstijl is al langere tijd populair. Deze stijl kom je tegenwoordig niet alleen tegen in opgeknapte boerderij woningen, maar ook in gezinswoningen en appartementen. Grove linnen en mooi oud gemaakt hout zijn de hoofdingrediënten van deze stijl. Daarnaast worden de kleuren beige, wit en andere natuurlijke tinten gebruikt. Denk hierbij aan grotere massieve houten tafels in combinatie met een mooie houten vloer. Als het even mogelijk is een mooie grote grove oude houten balk over het plafond, maakt deze stijl helemaal af.

Een Bohemien interieur

Deze woonstijl staat voornamelijk bekend om de rijke kleuren en patronen, waarbij mooie groene planten uitstekend combineren. Deze stijl zie je dan ook regelmatig terug bij kunstenaars, die geïnspireerd zijn door hoe mensen leven in de Zuid-Europese en Noord-Afrikaanse landen. Textiel en hout komen hier volop aan de orde, waarbij een dierenvacht ook niet misstaat.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven