Toiletpapierweetjes

Home » Toiletpapierweetjes

Iedereen heeft wel meerdere rollen toiletpapier in zijn woning liggen. Toiletpapier is dan ook eigenlijk een simpel product waar we nooit over nadenken. We kopen het, gebruiken het en gooien het weg. Maar eigenlijk is het dan toch wel stiekem leuk om er wat meer over te leren. Om je kennis een beetje uit te breiden met informatie (die je eigenlijk niet nodig hebt) hebben we wat informatie opgezocht over toiletpapier.

 

Geschiedenis

Laten we beginnen bij het begin. Toiletpapier zoals wij het nu kennen bestaat sinds eind 1800. Dit is nog niet zo lang, want mensen moesten daarvoor natuurlijk ook hun billen afvegen. Echter werd dit hiervoor gedaan met doeken en andere materialen. Het werd snel erg populair en er werd direct al handel gemaakt in de rollen die vekrijgbaar waren voor iederen. Joseph Gayetty deed dit en staat voor veel mensen dus bekend als de uitvinden van het toiletpapier.

 

Productie

Tegenwoordig wordt toiletpapier op verschillende manieren grproduceerd. Het vaakst gebeurd het via een proces genaamd ‘gerycleerde vezel’. Dit is een proces waarin oude papierproducten worden vermalen en tot niet papierproducten worden verwerkt. Het is een erg goede manier voor het milieu en zorgt ervoor dat er jaarlijks miljoenen bomen blijven staan.

 

Random weetjes

Om je nog wat meer kennis te geven hebben we wat random weetjes over toiletpapier op een rijtje gezet:

  1. Per dag gebruikt de gemiddelde persoon ongeveer 57 velletjes toiletpapier.
  2. Het eerste toiletpapier werd gemaakt van oude kranten.
  3. Amerikanen gebruiken in vergelijking meer toiletpapier als alle andere landen.
  4. Een gemiddeld persoon gebruikt jaarlijks meer dan 100 rollen toiletpapier.

 

Toiletpapier is dus interessanter als je denkt. Heb je toevallig nog nieuwe rollen nodig? Neem dan een kijkje op www.disposablediscounter.nl.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven