Wat zijn de kapstoktrends van vroeger?

Home » Wat zijn de kapstoktrends van vroeger?

Kapstokken zijn al sinds mensenheugenis een belangrijk onderdeel van het interieur en de functionaliteit ervan is in de loop der jaren weinig veranderd. Maar de stijlen en materialen die werden gebruikt voor de productie van kapstokken, hebben door de tijd heen veranderingen ondergaan. Hier zijn enkele populaire kapstoktrends uit het verleden:

  1. Kapstokken van metaal

In de jaren 1920 en 1930 waren kapstokken van metaal, zoals gietijzer of staal, in trek. Deze kapstokken hadden meestal een elegant en industrieel uiterlijk en waren verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Ze werden vaak gebruikt in moderne interieurs en waren ook geschikt voor gebruik in publieke ruimtes.

  1. Kapstokken van hout

In de jaren 1950 en 1960 werden kapstokken van hout, zoals eiken of beuken, populair. Deze kapstokken hadden meestal een traditioneel en huiselijk uiterlijk en werden gebruikt in woonhuizen en andere residentiële gebouwen. De houten kapstokken werden vaak afgewerkt met verf of lak en konden worden vervaardigd in verschillende ontwerpen, van eenvoudig tot uitgebreid.

  1. Kapstokken van plastic

In de jaren 1970 en 1980 kwamen kapstokken van plastic op de markt. Deze kapstokken waren licht, betaalbaar en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen. Ze werden vaak gebruikt in kinderkamers en in huizen met moderne interieurs.

  1. Kapstokken met opbergmogelijkheden

In de jaren 1990 en 2000 werden kapstokken met opbergmogelijkheden steeds populairder. Deze kapstokken hadden vaak planken of lades voor het opbergen van schoenen, hoeden en andere spullen. Ze werden beschouwd als praktisch en functioneel en waren verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, metaal en plastic.

In conclusie zijn kapstokken door de jaren heen veranderd, maar de functionaliteit ervan is nog steeds hetzelfde gebleven. Of je nu op zoek bent naar een kapstok uit het verleden of een moderne versie, bij kapstok-kopen.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven