Dit zijn de branches waarin Solid Surface wordt toegepast

Home » Dit zijn de branches waarin Solid Surface wordt toegepast

Solid surface is altijd goed en kun je altijd gebruiken. Het is alleen in bepaalde werk branches net iets handiger om te hebben. Dit zijn voornamelijk branches waarin er extra hygiënisch gewerkt dient te worden. Dit betekent niet dat je het niet overal kan toepassen!

De badkamer en keuken

Het eerste wat meestal gedacht wordt is de toepassing van solid surface in de keuken en badkamer. Dit is omdat het product vochtbestendig is en dus weinig kans heeft op schimmelvorming of dat het product lelijk wordt. Het product stoot ook makkelijk vlekken af waardoor het schoonmaken ervan ook makkelijk is.

Je werkt in de keuken vaak met rauw vlees of vis. Het is dan niet handig om een werkblad te hebben die snel vies wordt of waar bacteriën blijven hangen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn. Als je als kok werkt ben je verantwoordelijk voor andermans eten. Dit zou al een goede uitkomst zijn om het risico te verminderen.

Het onderwijs

In het onderwijs ben je vaak ook met kinderen. Kinderen maken alles vies en stoppen ook vaak vingers in hun mond. Daarom is het belangrijk om kinderen altijd in een schone omgeving te hebben. Het kost alleen vaak net wat meer werk dan gedacht. Solid surface is heel gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch.

Ook zijn kinderen vaker minder oplettend. Zij slaan met dingen op meubels en hebben geen idee dat dit kapot kan gaan. Solid surface is lastig kapot te maken. Je moet veel kracht hebben om dit te kunnen doen. De kracht die een kind niet zo snel heeft.

In de zorg

Vooral in ziekenhuizen en verzorgingshuizen werk je met mensen die kwetsbaar zijn. Kwetsbaar voor elke bacterie of virus die er is. Je moet daarom altijd goed schoonmaken en je handen ook. Het is dus minder gevaarlijk bijvoorbeeld bij de tandarts om je apparaten daarop te leggen. Er zijn geen bacteriën die infecties kunnen veroorzaken bij je cliënten. Er zijn nog talloze andere sectoren die hiervoor in aanmerking komen. Bekijk hier alle sectoren die solid surface handig kunnen gebruiken.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven