Badkamer verbouwen? Dit zijn de aandachtspunten

Home » Badkamer verbouwen? Dit zijn de aandachtspunten

Van plan om zelf de badkamer te verbouwen? Het is zeker te doen, maar het vergt wel wat tijd en moeite. Je zal er misschien ook geen ervaring in hebben dus is het altijd handig om wat tips mee te krijgen. Er zijn namelijk een aantal aandachtspunten die wij met je willen bespreken voordat je hieraan begint.

Ga je alles zelf doen of geef je ook iets uit handen?

Het is belangrijk te kijken wat je denkt zelf te (kunnen) doen en wat je uit handen gaat geven. Vaak kun je onderdelen en meubels kopen met een installatie instructie. Ben je hier heel handig in dan zou je het in principe zelf kunnen doen. Ben je hier niet zo handig in dan kun je het beter uit handen geven en laten doen door de specialisten zelf.

Er zijn een aantal dingen die je zeker weten zelf kan doen. Misschien dat je in een woonwinkel badkamer meubels koopt die je zo in elkaar kan zetten dan kun je dat zelf doen. Misschien heb je niet overal tegels dan kun je die muur ook zelf verven. Vaak is dit het geval met het plafond. Een lampje ophangen bijvoorbeeld en de herinrichting kun je zelf.

Wat geef je dan uit handen?

Je zult de meubels in de badkamer die je laat maken bijvoorbeeld echt uit handen moeten geven. Als een bedrijf bijvoorbeeld een douchedeur op maat maken voor jou dan kun je dat niet zelf doen. Waarschijnlijk moet je zelf bepalen of je dat bedrijf het laat installeren of dat je het zelf doet. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en je eigen kennis en ervaring moet je oordelen of je dat gaat kunnen.

Tegels leggen kan je in principe zelf, want dat doen mensen voor hun werk ook. Alleen vaak is het wel een lastiger klusje als je het niet dagelijks voor je werk doet en je het nu opeens moet doen. Dit kun je daarom dus beter uit handen geven, maar je kunt ook goed onderzoek doen naar hoe het moet of iemand vragen die het kan om je te helpen.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven