Wat voor invloed heeft zakelijk leasen voor mijn hypotheek?

Home » Wat voor invloed heeft zakelijk leasen voor mijn hypotheek?

Hoe zit het nu precies met zakelijk leasen en een hypotheek? Veel mensen vragen hoe dit zit en of het elkaar beïnvloed. Krijg je minder hypotheek als je een leaseauto hebt? Speelt ook het soort leasecontract een rol misschien?

Waarom zou je een auto willen leasen

Het is voor veel ondernemers een uitkomst om zakelijk een auto te leasen. Je kunt comfortabel rijden voor een vast bedrag per maand. Het voordeel van zakelijk leasen is dat je niet in een keer een grote investering hoeft te doen. Je kunt je geld besteden aan je onderneming. Afhankelijk van je situatie kies je de leasevorm die bij jou en je bedrijf past. Wil je in een nieuwe auto rijden of liever in een occasion? Het voordeel van een tweedehandswagen is dat ze de eerste afschrijving al hebben gehad en ze dus goedkoper zijn.

 

Heeft een leasecontract invloed op de hypotheek?

In principe heeft dit geen invloed op de hypotheek. Als je in een zakelijke leaseauto rijdt op naam van de werkgever dan is dit niet jouw persoonlijke lening. Het bedrijf draagt dan het financiële gedeelte en heeft dit dus geen invloed op jouw hypotheek. Een bijtelling is wel voor jouw rekening, dit wordt bij je bruto-inkomen opgeteld.

ZZP’er en zakelijk leasen

Ook voor zelfstandigen zonder personeel heeft een auto van de zaak geen invloed op de hoogte van jouw hypotheek. De auto staat op naam van het bedrijf. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de leasekosten van invloed zijn op de winst van jouw onderneming. En dat kan dus wel invloed hebben op de hoogte van je hypotheek.

Kies de leasevorm die bij je past

Bij LeaseParcours kan jij helemaal zelf bepalen welke leasevorm jij wilt. Je kunt kiezen tussen verschillende vormen. Financial lease is een optie, de auto is aan het einde van het contract van jou. Kies je voor operational lease dan lever je de auto aan het einde van het contract weer in. Welke vorm voor jou het beste is hangt af van je bedrijfssituatie. Meer informatie op LeaseParcours.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven