Waarom het een goed idee is om een waterontharder te nemen

Home » Waarom het een goed idee is om een waterontharder te nemen

De waterhardheid in Nederland verschilt per gemeente. Als je in een plaats woont waar het water veel mineralen bevat, kan het een goed idee zijn om een waterontharder te laten installeren. Deze verwijdert namelijk alle mineralen uit je water, wat verschillende voordelen heeft. Wat die voordelen precies zijn, lees je in deze blog.

Verwijder onnodige mineralen uit je water door een waterontharder te installeren

Lagere energierekening

Ten eerste kan je met een waterontharder tot wel 20% besparen op je energie- of gasrekening. Dat komt omdat er meer energie nodig is om hard water te verwarmen dan om zacht water te verwarmen. Hierdoor is het verwarmen van zacht water efficiënter. Hierdoor zijn een heleboel apparaten in je woning een stuk minder stroom, denk bijvoorbeeld aan je CV-ketel, maar ook je koffiezetapparaat of waterkoker.

Je gebruikt minder schoonmaakmiddelen

Een ander voordeel van een waterontharder is dat je er minder schoonmaakmiddelen door hoeft te gebruiken. Schoonmaakproducten zoals wasmiddel, maar ook shampoo en douchegel werken namelijk beter in zacht water. Daarom kan je zo’n 30 tot 50% minder product gebruiken, terwijl je hetzelfde eindresultaat zal krijgen! Hierdoor hoef je minder vaak nieuwe schoonmaakmiddelen te kopen, waardoor je goedkoper uit bent. Bovendien draag je op deze manier een steentje bij aan een beter milieu, aangezien moderne schoonmaakmiddelen een hoop chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de omgeving. Ook gaat kleding die in zacht water is gewassen langer mee dan kleding die in hard water gewassen wordt.

Langere levensduur apparaten

Ten slotte zal een waterontharder resulteren in een langere levensduur van je huishoudelijke apparaten. Hard water zet namelijk kalkaanslag af in de leidingen van bijvoorbeeld je koffiezetapparaat of wasmachine, waardoor ze minder lang mee gaan. Wanneer je een waterontharder hebt, zal er geen kalkaanslag zijn, waardoor je je apparaten minder vaak hoeft te vervangen. Op de lange termijn kan je zo dus een hoop geld besparen.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven