Hoe houd ik katten uit mijn tuin

Home » Hoe houd ik katten uit mijn tuin

Katten zijn leuke huisdieren maar door dat een kat vrij kan rond lopen geven deze leuke diertjes toch ook veel overlast voor de mensen die geen kat hebben en ook beslist geen kat in de tuin willen hebben. Een kat zal namelijk gaan poepen in de tuin of vogeltjes verjagen die jij eigenlijk wel graag in de tuin had willen hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat die dieren niet in de tuin komen?

  1. Zorg dat je geen zandbodem meer hebt. Hierdoor kan een kat namelijk niet zijn behoefte doen omdat hier simpelweg geen plek voor is. Jouw tuin wordt dan al een stukje minder aangenaam voor de kat om in rond te dwalen.
  2. Plant planten die en citroenachtige geur verspreiden, katten schijnen namelijk niet te houden van de geur van citroen.
  3. Draaiers kopen voor op de schutting. Dit zijn lange ronde paalachtige dingen die je op de schutting kan bevestigen. Hierdoor kan de kat niet meer over jouw schutting heen klimmen maar zal hij vallen zodra hij zijn pootjes op het draaimechanisme zet.
  4. Koffiedik strooien schijnt ook goed te kunnen helpen om deze eigenzinnige dieren uit je tuin te houden. Het idee erachter is dat het koffiedik vast plakt aan de vacht en pootjes en zodra de kat dit schoon likt hij het vervelend vindt. Dit kan hij dan associëren met jou tuin waardoor jouw tuin meer nadelen als voordelen heeft voor de kat.
  5. Wanneer het je echt te veel wordt en je helemaal gek wordt van de katten is het nog een optie om iedere keer de wacht te houden tot de kat die in jouw tuin komt er weer is en hem dan nat te maken. Katten haten water en wanneer hij in jouw tuin komt en iedere keer nat wordt zal hij niet snel weer terugkomen.
van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven