Welke boom past in mijn tuin

Home » Welke boom past in mijn tuin

Bomen kunnen veel toevoegen aan een tuin, de een heeft enkel een sierfunctie en de ander geeft daadwerkelijk functie zoals een appelboom waarbij je de vruchten in de zomer kunt nuttigen. Maar niet iedere boom heeft de mogelijkheid te kunnen groeien in alle tuinen. Hieronder vind je een aantal bomen en hun specificaties.

Appelboom

De appelboom komt veel voor in tuinen omdat het een leuk bloeiende boom is die relatief weinig onderhoud vergt. Daarnaast is het geen moeilijke boom om te plaatsen omdat hij in veel soorten grond gemakkelijk groeit. Deze boom kan je in verschillende maten kopen dus wanneer je een kleine tuin hebt kan je ervoor kiezen om een kleinere variant te kopen.

Zoete kersenboom

Een kersenboom waarbij je heerlijk zoete kersen krijgt vergt wel veel eisen aan de grond. Deze boom zal niet makkelijk groeien in droge of zure grond en de kans op ziektes is veel groter wanneer je boom wel op dergelijke grond staat. Deze boom kan het beste op vochtige grond staan zodat hij makkelijk kan wortelen. Een kersenboom kan daarnaast ook erg groot worden en doordat deze niet veel gesnoeid mag worden is de groei maar minimaal te beperken. De zure kers wordt daarentegen niet zo groot als zijn zoete tegenhanger.

Trompetboom

Dit is een sierboom die tussen de 10 en 16 meter hoog kan worden. De omvang is ook erg breed waardoor deze boom niet makkelijk in een kleine tuin geplaatst kan worden. De trompetboom dankt zijn naam aan de trompetvormige bloemen die deze boom ontwikkeld.

Kersenbloesem

Deze boom valt ook onder de categorie sierbomen. Hij bloeit prachtig wit tot roze en is een zeer geliefde boom die meerdere varianten kent waardoor hij zowel in een kleine als in een grote tuin past. De takken met bloesems zijn daarnaast ook erg leuk om als decoratie in huis te plaatsen.

Bol esdoorn

Dit is een klein boompje die erg leuk kan staan in zowel grote als kleine tuinen omdat hij weinig ruimte neemt. De boom vergt wel iets onderhoud en wanneer je dieren hebt zal je rekening moeten houden met de zaailingen omdat deze in grotere hoeveelheden giftig kunnen zijn voor dieren.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven