Wat kun je doen tegen slakken in de tuin

Home » Wat kun je doen tegen slakken in de tuin

Voor veel tuinliefhebbers of moestuinliefhebbers zijn slakken een doorn in het oog. Deze diertjes eten de bladeren van je gewassen en planten waardoor deze niet mooi meer zijn of zelfs niet bruikbaar meer als voedsel. Een slak is echter geen gemakkelijk dier om uit je tuin te houden vanwege het feit dat ze erg klein zijn en daardoor dus ook goed verstopt zitten. Wanneer jij last hebt van slakken kan je een aantal dingen doen.

Zorg voor de juiste bodem

Een slak houdt niet van droge en stekelige bodem waardoor ze daar dus niet snel overheen gaan om de planten te bereiken. Je kan de bodem bestrooien met cacaodoppen, houtsnippers of andere stekelige bodembedekkers. Ook kan je dagelijks schoffelen zodat de bodem los en droog is.

Bestrijdingsmiddelen

Een wat sterker middel is het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Je kan hierbij denken aan slakkenkorrels, als de slak dit tot zich krijgt zal hij hier aan dood gaan. Dit is minder diervriendelijk dan je wellicht zou willen maar het is wel een middel wat beter werkt.

Slakken verplaatsen

Wanneer je eigenlijk geen slakken wil doden en ook niet een andere bodem wil kan je iedere dag de slakken verplaatsen. Je loopt dan iedere keer een rondje en pakt alle slakken die je ziet. Iedere slak zal dan verder weggebracht moeten worden want plaats je ze te dichtbij dan komen ze direct weer terug. Een slak legt daarnaast ook veel eitjes dus het nadeel hiervan is dat je altijd bezig blijft met je tuin slakvrij houden.

Planten tegen slakken

Het schijnt dat er ook planten zijn waar slakken niet van houden. Deze planten zouden dan ook de slakken uit de tuin weren een voorbeeld van deze planten is goudsbloem of vingerhoedskruid. Dit is voor in een siertuin niet vervelend maar in een moestuin is het niet altijd gewenst om andere planten te hebben.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven