Garage ombouwen tot studio

Home » Garage ombouwen tot studio

Een garage heeft vaak enkel nut als opslag plek voor gereedschappen, je auto en vaak andere rommel die je net geen plekje kan geven in je huis. Een garage is dus meestal een deel van je huis die je ook anders zou kunnen benutten, zo kan je hem bijvoorbeeld ook ombouwen tot studio. Een studio kan je voor meerdere doeleinden gebruiken denk bijvoorbeeld aan een klein huisje voor je kind, als mantelzorgwoning of voor de verhuur aan toeristen. Echter zijn er wel wat dingen waar je rekening mee dient te houden want een garage ombouwen tot studio is niet iets wat je zo maar doet.

Een bouwvergunning aanvragen

Je verandert de bestemming van dit gedeelte van je huis. Je zal dus ook een vergunning moet aanvragen voor dat je wil gaan beginnen. Dit is niet alleen heel belangrijk omdat je wanneer je wel begint en het blijkt dat de vergunning niet wordt verstrekt je alles er weer uit moet halen en dat is natuurlijk erg vervelend.

Een goede bouwtekening maken

Een bouwtekening maken is niet voor iedereen weggelegd maar gelukkig kan je hier mensen voor in huren. De bouwtekening is je basis, als je een aannemer inhuurt zal deze ook de bouwtekening nodig zijn maar ook wanneer je zelf het meeste werk doet is een bouwtekening nodig zodat je weet waar je alle leidingen, afvoeren en elektra heen moet leggen.

Het bouwen

Het bouwen is natuurlijk iets waar je naar uit keek. Je zal zien dat zelfs zo’n relatief kleine ruimte toch redelijk wat tijd in beslag neemt. Een garage is natuurlijk meestal een grote open ruimte en deze zal dus opgedeeld worden. Ook is het van belang dat je voor goede isolatie zorgt omdat een garage niet altijd even goed is geïsoleerd als een woning.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven