Hoe lang de tuin sproeien

Home » Hoe lang de tuin sproeien

Wanneer het erg lang warm en droog is gebleven merk je dit goed aan je planten. De bladeren beginnen slap te hangen, gras kleurt van prachtig groen naar dor geel en je weet dat je er iets aan moet gaan doen. De tuin sproeien is echter iets waarbij je moet opletten dat je het op het juiste moment doet want je kan niet ieder gewenst moment beginnen met het sproeien van je tuin.

Wanneer sproeien is het beste?

Het is handig om het weerbericht in de gaten te houden. Komt er een droge periode aan? Dan kan je het beste sproeien op de dag voor de droge periode. Maar als deze periode niet een aantal dagen duurt maar een aantal weken dan zal je tussendoor ook echt water moeten geven. Het is van belang dat je het sproeien dan vroeg in de ochtend doet en aan het eind van de dag nog een keer. In een keer een boel water geven werkt namelijk niet heel goed, het meeste water zal opdrogen of wegzakken in de bodem waardoor het sproeien een stuk minder zin heeft. Op het heetst van de dag sproeien is ook niet raadzaam omdat het water snel weg gaat en de planten geen tijd krijgen het water op te nemen.

Hoe lang de tuin sproeien is nodig?

De tuin sproeien kan je eenmaal daags doen of tweemaal daags. Wanneer je het een keer doet zal je langer moet sproeien dan wanneer je het twee keer doet en als je het twee keer daags doet zorg er dan voor dat de eerste sessie langer is dan de tweede sessie. Hoe lang je precies de tuin moet sproeien is erg afhankelijk van de oppervlakte, plantsoorten en soort sproeier die je hebt. Als je echt geen idee hebt kan je altijd even de sproeier in de gaten houden. De sproeier zal ongeveer hetzelfde moeten bereiken als een lekkere regenbui.

van eindhoven naar utrecht
Scroll naar boven